Oracle Database 11g: Administrator I 1Z0-052 Real Questions(Q10-Q18)

Oracle Database 11g: Administrator I 1Z0-052 Real Questions:

10.Which two are true about the Fast Recovery Area (FRA)?
A. It must reside on the same file system as the database data files.
B. Space management in the FRA is influenced by the database backup retention policy.
C. A database must be in ARCHIVELOG mode to use the FRA.
D. It should be larger than the database.
E. Only consistent backups can be stored in the FRA.
Answer: BD

11.Your database is using Automatic Memory Management.
Which two SGA components must be managed manually?
A. redo log buffer
B. keep buffer pool
C. large pool
D. shared pool
E. default buffer Cache
Answer: BC

12.A database instance was terminated due to a lost data file and has not been restarted.
You wish to restore database availability by using the Data Recovery Advisor.
Examine this list, of RMAN commands:
1. startup
2. list failure all;
3. advise failure, all;
4. repair failure noprompt;
5. alter database open;
What are the minimum required commands and in what order must they be executed to achieve this?
A. 1, 3, and 4
B. 1 and 4
C. 1, 2, 3, 4, and 5
D. 1, 2, 3, and 4
E. 1, 3, 4, and 5
Answer: D

13.Examine these facts about a database:
1. USERS is the database default tablespace.
2. ÜSER1, ÜSER2, and USER3 have the CREATE SESSION privilege.
3. They also have UNLIMITED QUOTA on the default tablespace USERS.
4. They have no other privileges.
Examine these commands:
SQL> conn / as sysdba
Connected.

SQL> GRANT CREATE TABLE TO user1 WITH ADMIN OPTION;
Grant succeeded.

SQL> conn user1/oracle_4U
Connected.

SQL> GRANT CREATE TABLE TO user2;
ant succeeded.

SQL> GRANT CREATE TABLE TO user3 WITH ADMIN OPTION;
Grant succeeded.

Which two are true?
A. Only sys and USER1 can revoke CREATE from USER3.
B. Any user with CREATE TABLE WITH ADMIN OPTION can revoke CREATE TABLE from USER1.
C. If sys revokes CREATE TABLE from USER1, it is revoked from USER2 but not from USER3.
D. Only sys can revoke CREATE TABLE from USER1.
E. If sys revokes CREATE TABLE from USER1, it is not. revoked from USER2 and USER3.
Answer: BE

14.Which two are true about roles?
A. The RESOURCE role is granted the CREATE SESSION privilege.
B. A role can be granted a combination of system and object privileges and other roles.
C. The CONNECT role is granted automatically to a user when it is created.
D. A secure application role can be set only by its associated PL/SQL package.
E. Roles are owned by SYSTEM.
Answer: BD

15.Which two are true for shared server sessions?
A. They may use different shared server processes during the lifetime of the session
B. Session variables are stored in process memory
C. They communicate directly to the client
D. Session Variables are stored in the UGA which is in the SGA
E. They communicate directly to the middle tier
Answer: AD

16.Which three can be used to schedule automated backups of the database?
A. DBMS_SCHEDULER
B. expdp
C. Enterprise Manager Database Control
D. RMAN
E. DBMS_BACKUP_RESTORE
F. a cron job
Answer: ACF

17.Where is backup metadata stored for use by Recovery Manager (RMAN)?
A. in the SYSAUX tablespace
B. in the SYSTEM tablespace
C. in the diagnostic destination files
D. in the SPFILE
E. in the control file
Answer: D

18.Which is true about the Automatic Diagnostic Repository (ADR)?
A. It is used only if the DIAGNOSTIC_DEST parameter is manually configured.
B. It includes diagnostic data for critical errors for each server and background process.
C. It only contains the alert log and trace files for background processes.
D. Its location is always set by the ORACLE_BASE variable.
Answer: B

1Z0-052 Real Questions(Q1-Q9): http://www.1z0-051.org/oracle-database-11g-administrator-i-1z0-052-real-questionsq1-q9/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *